PALVELUT

Menestyksekäs ortopedinen hoito perustuu huolelliseen kliiniseen tutkimukseen. Nykyaikaisten kuvantamistutkimusten (magneetti- ja kartiokeilatutkimukset) hyödyntäminen edellyttävät ortopediltä näkemystä siitä, mitä näillä kuvauksilla pyritään selvittämään. Ilman asianmukaista kysymyksenasettelua näiden tarkkojen tutkimusten hyöty voi jäädä vaatimattomaksi.

Vamman tai vaivan tehokas hoito edellyttävät kokemusta sen luonnollisesta kulusta, esimerkiksi vaivan paranemisesta itsestään riittävän ajan kuluessa. Pelkkä kokemus ei kuitenkaan riitä, vaan sitä on peilattava viimeaikaiseen korkealaatuiseen tutkimustietoon. Suuntaus ortopedisten vaivojen ja vammojen hoidossa on ollut kohti konservatiivisempaa suuntaa. Toinen suuntaus on tiettyjen liikuntarajoitusten keventyminen ja esim. kipsihoitojen lyhentyminen. Nämä suuntaukset tähtäävät hoidon aiheuttamien haittojen minimointiin ja potilaan nopeampaan parantumiseen.

Vaivan tai vamman diagnosoinnin jälkeen hoidon kulmakivi on usein funktionaalinen potilaan itse toteuttama lihasharjoittelu, jonka edistymistä seuraa asiaan perehtynyt fysioterapeutti. Leikkaushoidolla on edelleen kiistaton asema tiettyjen vammojen ja vaivojen hoidossa. Mikäli leikkaushoito on tarpeen, on potilaan etu, että leikkaukseen päästään nopeasti ja se toteutetaan laadukkaasti. Leikkauspäätös perustuu aina tutkittuun tietoon potilaiden yksilölliset erot huomioiden.

 

Tervetuloa vastaanotolle!

Varaa aika vastaanotolle Helsinkiin.

Liikuntaklinikka on tarkoitettu urheiluseurojen kumppaniksi sekä tukemaan erilaisia liikkujia. Voit olla kilpaurheilija, aktiiviliikkuja tai vasta aloittamassa liikuntaharrastusta. 

Mehiläisen liikuntaklinikan palvelut Helsingin suunnistajien jäsenille (lisätietoa tästä linkistä).

Liikkujan ja urheilijan terveystarkastus on suunniteltu tukemaan erityisesti tavoitteellista urheilua ja liikunnan harrastusta. Terveystarkastus on suunnattu nuorille ja kasvuikäisille urheilijoille ja aktiivisille liikunnan harrastajille, mutta siitä hyötyvät myös tavalliset kuntoilijat tai urheilu/liikuntaharrastusta vasta aloittelevat henkilöt.

Teen ylä- ja alaraajojen anatomiset ortoosit ja kipsit yhdessä Cast Caren kipsiammattilaisten kanssa. He toteuttavat vaativaakin immobilisaatiohoitoa tarvitsevan potilaan kipsaushoidon joustavasti.

© 2019 Kari Salo